Magtige Mikros

Mikro element voedingstowwe werk in beperkte en lae hoeveelhede, maar speel ‘n fundamentele rol vir die biochemiese prosesse van die plant. Die tekort aan hulle, wat slegs in die akute fases erken word, deur veranderinge in die kleur van die blare en die ontwikkeling van die plant, bring die opbrengs en die kwaliteit van produksie ernstig in gedrang. Die beskikbaarheid van mikro-elemente word beïnvloed deur die chemies-fisiese eienskappe van die grond en kan aansienlik wissel van gebied tot gebied binne dieselfde plot. Dit is dus nodig om die volledige beskikbaarheid daarvan deur bemestingsintervensies te verseker.

Nutrimix® Complete en Nutribor® is nuwe generasie misstowwe wat ontwerp is om tekorte in ekstensiewe gewasse (koring, mielies, kanola, katoen) en boomgewasse (olywe, sitrus en ander vrugte) reg te stel en te voorkom. Die volledig oplosbare en hoogs beskikbare elemente sluit magnesium (Mg), mangaan (Mn) en sink (Zn) in, wat die fotosintetiese aktiwiteit in plante sterk stimuleer, en boor (B), koper (Cu) en yster (Fe), wat vrug set en vrugbaarheid van stuifmeel verbeter.

Hulle is ontwerp as blaarvoeders en het belangrike eienskappe wat hul effektiwiteit en uitstekende prestasies verseker, soos:

  • Hoë suiwerheid
  • Hoë oplosbaarheid
  • Hoë absorpsievermoë en translokasie binne plantweefsels as gevolg van chelering.

Nutrimix® Complete

Talle studies het getoon dat blaar toediening van mikrovoedingstowwe op koring verhoogde stoel, aarlengte, graanopbrengs en die kwaliteit van die koring het. Nutrimix® Complete is ideaal geskik hiervoor.

Nutribor®

Kies Nutribor® vir gewasse met ‘n hoë boor eise (bv. olie gewasse soos kanola, suikerbeet en katoen) en in boor gebrekkige toestande (sanderige gronde, hoë pH ens.).

Contact Us:

Contact us to assist you in selecting the correct nutrients for your specific crop and environment.

COMPO EXPERT South Africa

Leave a Reply

Your email address will not be published.